Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

  • 600 g gemengd gehakt
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • spinazie
  • 80 g kaasblokjes
  • 8 champignons
  • 2 eetl. paneermeel
  • ½ eetl. Worcestershiresaus
  • 1 ei
  • 3 eetl. peterselie
  • boter
  • peper & zout

Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel.
Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier.
Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.
Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter.
Voeg de champigons toe en roerbak 2 minuten.
Doe de ui, knoflook en champignons vervolgens bij het gehakt.
Doe er ook het broodkruim, Engelse saus, ei en peterselie bij.
Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.
Meng tenslotte de blokjes kaas onder het gehaktmengsel.
Leg enkele blaadjes spinazie in de tomaten en vul verder op met het gehaktmengsel.
Schik de tomaten in een ovenschaal.
Giet er wat gesmolten boter over en strooi er nog wat broodkruim op.
Bak de tomaten een kleine 30 minuten in een matig warme oven op 160 °C.

Serveer met een pittige salade.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug