Gevulde portobello

voor 2 personen

  • 1 sneetje witbrood
  • 2 portobello's of grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. olie
  • 5 cl droge witte wijn
  • 10 hazelnoten
  • 1 theel. dille, diepvries of vers

Verwijder van het brood de korsten en verkruimel het brood.
Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steel en hol de portobello's voor een deel uit.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Fruit de ringen ui in de olie.
Bak het broodkruim even mee.
Giet de wijn er bij en laat dit koken tot een saus is ontstaan.
Hak de hazelnoten grof.
Meng de hazelnoten door de saus.
Maak de saus op smaak met peper en dille.
Vul hiermee de portobello's.
Laat de portobello's in een kleine pan met een bodempje water in ca. 8 minuten heet en gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug