Gevulde paddestoelen

voor 2 personen

  • 1 sneetje witbrood
  • 2 grote champignons of portobello's
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. olie
  • 5 cl droge witte wijn
  • 10 hazelnoten
  • 1 theel. dille (diepvries of vers)

Verwijder van het brood de korsten en verkruimel het brood.
Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steel en hol de paddestoelen voor een deel uit.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Fruit de ringen ui in de olie.
Bak het broodkruim even mee.
Giet de wijn er bij en laat dit koken tot een saus is ontstaan.
Hak de hazelnoten grof.
Meng de hazelnoten door de saus.
Maak de saus op smaak met peper, een beetje zout en dille.
Vul hiermee de paddestoelen.
Laat de paddestoelen in een kleine pan met een bodempje water in ca. 8 minuten heet en gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met kruiden-tomatensalsa, snijbonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug