Gevulde komkommer met ham en ei

  • 4 mini komkommers of 1 grote komkommer
  • 100 g gekookte ham (dikke plak)
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 eetl. yogonaise
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
  • bieslook

Was de komkommer, maar schil hem niet.
Snijd de onder- en bovenkant van de komkommer eraf en snijd hem in stukken van 5 cm.
Zet de stukken op het snijvlak en hol ze uit.
Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
Snijd de ham en het ei in stukjes.
Meng de komkommer met de ham, het ei, de yogonaise, het zout, de peper en het kerriepoeder.
Vul de uitgeholde komkommers met dit mengsel.
Garneer met bieslook.

Variaties
Neem gerookte kipfilet in plaats van ham.
Neem mayonaise met een eetlepel yoghurt in plaats van yogonaise.
Garneer met in vieren gesneden cherrytomaatjes.

Terug