Gevulde knoedels

Gevulde knoedels

voor 24 stuks

  • 2 sjalotten, 70 g
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g lamsgehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetl. platte peterselie, fijngehakt
  • 200 g feta
  • zout
  • peper
  • 8 vellen filodeeg, 50 x 30 cm elk
  • 7 eetl. olijfolie

Snijd de sjalotten en knoflook in fijne blokjes.
Kneed het lamsgehakt met de sjalotten, knoflook, eieren en peterselie.
Verkruimel de feta met uw vingers en kneed door het gehakt.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg 4 vellen filodeeg op elkaar en bestrijk elk vel met een dun laagje olijfolie.
Snijd vervolgens in de lengte in 6 repen van 5 cm breed.
Snijd de repen kruiselings doormidden.
Doe hetzelfde met de overige 4 vellen deeg.
Doe een halve eetlepel gehaktmengsel aan een kant van de smalle kant.
Vouw een punt van het deeg over de vulling naar de lange kant.
Ga door met de driehoekige vorm totdat de deeglap tot een driehoek is opgerold.
Herhaal dit proces met de resterende bladerdeegbladen tot er 24 gebakjes zijn gemaakt.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk het oppervlak van het deeg dun met de resterende olijfolie.
Bak in de voorverwarmde oven op de middelste plank op 180 °C (gas 2 à 3, ventilator oven 160 °C) gedurende 15 à 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Haal de knoedels uit de oven en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm of koud.

Bron: essen & trinken

Terug