Gevulde champignons

voor 2 personen

  • 4 - 6 grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 70 g rundertartaar
  • 1 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. melk
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Warm de oven voor op 175 °C of gebruik de barbecue.
Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed.
Hak de stelen klein.
Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Maak de tartaar aan met de kleingesneden stelen, het paneermeel, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui, peper en een beetje zout.
Vul hiermee de champignonhoeden.
Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas er over.
Plaats de gevulde champignons in een ovenvaste schaal.
Giet een bodempje water in de schaal en laat de champignons in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
Laat de champignons eventueel in een aluminium barbecueschaal of verpakt in aluminiumfolie op de barbecue gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht hertenmedaillon met decemberkruiden,wortel met selderij en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug