Gegrilde champignons

gegrilde_champignons (2K)

  • 500 g (reuzen)champignons
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 1 eetl. citroensap

Verwarm de grill voor
Borstel de champignons of veeg ze schoon met keukenpapier.
Kwast de champignons in met een beetje olie.
Leg ze op een bakplaat vlak bij de grill en grill elke kant ongeveer 4 minuten.
Let goed op dat ze niet te bruin kleuren.
Hak de blaadjes van 3 takjes basilicum fijn.
Meng de rest van de olie met de fijn gehakte basilicum.
Pers de knoflookteen uit boven de olie.
Leg de gegrilde champignons op een (voorverwarmde) schotel.
Bedruppel ze met een beetje citroensap en bestrijk ze met de knoflook-basilicum-olie.
Garneer de schotel met een paar basilicumblaadjes.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug