Gegratineerde artisjokken

Gegratineerde artisjokken

voor 2 personen

  • 2 artisjokken
  • citroensap
  • 50 g light roomkaas
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. paneermeel

Was de artisjokken en snijd de steel en ca. ⅓ van de bovenkant af.
Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
Snijd de artisjokken in vieren en verwijder het hooi binnen in.
Kook de parten artisjok in ruim water met een beetje zout en wat citroensap in 10 - 12 minuten gaar; de artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken.
Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
Warm de grill voor op de hoogste stand.
Meng de roomkaas met de Parmezaanse kaas en wat peper.
Neem de artisjokken uit het water en laat ze even uitlekken.
Schik de parten artisjok in 2 kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel het kaasmengsel er over.
Strooi het paneermeel er over.
Laat de artisjokken onder de hete grill in enkele minuten bruinkleuren.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht forel met olijvensaus, worteltjes met peultjes en couscous met kruiden.

Bron: Voedingscentrum

Terug