Gebakken sla met gegrilde zwaardvis

  • 2 kropjes little gemsla, gehalveerd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. frisse, extra vergine olijfolie (bijv. uit Lago di Garda)
  • 1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 bosje krulpeterselie, grofgehakt
  • schil van 1 citroen, fijngesneden
  • 300 g zwaardvis, in 4 stukjes gesneden
  • peper en zout

Stoof de sla in de olijfolie met wat peper en zout in een lage pan met deksel in 5 à 10 minuten net niet gaar.
Verwarm intussen de grill(pan).
Meng tomaat, kappertjes, peterselie, naar smaak citroenschil en de extra vergine olie goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bak of grill de vis snel om en om.
Serveer de sla met de vis en een lepel van het ‘prutje’ er op.

Meeuwig & Zn.

Terug