Gebakken asperges en broccoletti met balsamico

  • 2 eetl. olijfolie om te bakken
  • 300 g witte asperges, geschild en in mooie lange, schuine stukken gesneden
  • 300 g broccoletti (dunne broccoli met lange stelen), in stukken van gelijke grootte verdeeld
  • 1 teen knoflook, in plakjes gesneden
  • 3 eetl. lekkere balsamico-azijn
  • peper en zout
  • 2 eetl. stevige extra vergine olijfolie (bijv. uit Apulië)

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten in ongeveer tien minuten gaar.
Voeg de knoflook toe en laat nog een minuut meestoven.
Schenk dan de azijn bij de groenten en bestrooi met peper en zout.
Schud goed om.
Serveer de warme groenten op een schaal en besprenkel met de extra vergine olie.
Lekker als voorgerecht of met een gebakken kipfiletje als hoofdgerecht.

Meeuwig & Zn.

Terug