Gazpachoburger met courgette

Gazpachoburger met courgette - 1

  • 35 cl gazpacho + 15 cl water
  • 2 g (theel.) agar-agar
  • ca. 200 g courgette, grof geraspt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • olijfolie
  • hand verse basilicumblad
  • 1 hand pijnboompitten

Meng de gazpacho, water en agar-agar koud.
Breng daarna het mengsel aan de kook en laat een halve minuut doorkoken.
Giet het dan uit – wij namen een bakplaat bedekt met plasticfolie – zodat een laag van pakweg ½ – 1 cm ontstaat.
Laat afkoelen en in de koelkast nog verder afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
En zet apart.
Doe wat olie in de/een koekenpan en bak de courgetterasp met een weinig zout.
Bak niet lang.
Schep een paar maal om en laat het in een zeef of vergiet uitlekken.
Als het wat afgekoeld is, knijpt u wat meer vocht eruit.

Gazpachoburger met courgette - 2

Meng in een keukenmachine of blender ca. 2/3 van de pijnboompitten met de basilicumblaadjes.
Meng dit met de hand in een kom met nog wat hele pijnboompitten met de fetakruimels door de uitgeknepen courgetterasp.
Zet desgewenst weg in de koelkast, of bereid meteen het gerechtje.
Steek met een ring schijven uit de gazpachogelei.
Met behulp van een andere (of dezelfde) ring legt u op de schijf een laagje courgettemengsel en daarop weer een schijf gazpachogelei.
Bestrooi met wat pijnboompitten en leg er eventueel een blaadje basilicum op.

Opmerkingen
Voor de gazpacho neme men een tomatensaus.
Agar-agar is een eeuwenoud algenproduct dat gemaakt is van zeewier of roodalg. Het werkt niet (goed) met zuren, maar voor de rest o zo goed. En het is vele malen gezonder dan gelatine.

Bron: vrije bewerking van recept in Agar-Agar van Deltas
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug