Garnalen-grapefruitcocktail

garnalen_grapefruitcocktail (3K)

  • ½ zakje veldsla a 75 g
  • 2 rode grapefruits
  • 3 eetl. Turkse yogurt
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 teentje knoflook,gepeld
  • 3 eetl. dille, fijngeknipt
  • peper, zout
  • 250 g Hollandse garnalen

Leg de veldsla 10 minuten in ijskoud water zodat de blaadjes mooi stevig worden.
Schil de grapefruits dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op.
Snijd de partjes in stukjes.
Twee eetlepels van de dille en peper en zout naar smaak.
Droog de veldsla in een slacentrifuge op dep de sla droog met keukenpapier.
Verdeel de veldsla, de grapefruit en de garnalen over 4 mooie glazen en schenk het sausje erover.
Bestrooi de rest met dille.

Bron: Smulweb

Terug