Gamba's al ajillo

  • 20 cl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine Spaanse peper, van zaadlijsten ontdaan en in dunne
  • ringetjes gesneden
  • 600 g gambas, gepeld, maagdarmkanaal verwijderd

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en Spaanse peper zachtjes gaar.
Voeg de gamba's toe en laat ze ca.6 min.(afhankelijk van de grootte) meebakken, roer goed.
Serveer in voorverwarmde (magnetron) kleine aardewerk schaaltjes, zet brood op tafel om de olie op te deppen.
Het is ook mogelijk, en dat wordt in Spanje meestal gedaan, de gamba's ongepeld te bakken, dan door de schil heen een sneetje over de rug om het maagdarmkanaal te verwijderen.
Deze methode heeft als voordeel dat de schillen ook nog smaak afgeven aan de olie, een nadeel is echter het geklieder om de bloedhete gamba's gepeld te krijgen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug