Funghi al Forno

Gebakken champignons

voor 10 personen

  • 250 g ricotta
  • geraspte schil van 1½ citroen
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 5 eetl. gehakte oregano
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 portobello’s
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Breek de steeltjes voorzichtig uit de paddestoelen
Marineer de hoeden in een mengsel van olijfolie, peper en zout
Doe de ricotta samen met de citroenschil, Spaanse peper en zout in een kom.
Klop alles met een houten lepel door elkaar en spatel er de gehakte oregano, de fijngesneden steeltjes en de Parmezaanse kaas erdoor.
Vul de paddenstoelenhoeden met het mengsel en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en zet ze 15 minuten in de oven en klaar zijn ze.

Presentatie
Serveer uit op een klein bord

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug