Eitjes in paddenstoelensaus

Eitjes in paddenstoelensaus

voorgerecht voor 4, hoofdgerecht voor 2

  • 4 eetl. weinig zoete corn- of cerealflakes
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, schoongeveegd, kleingesneden
  • 15 g bloem
  • 3 eetl. roomboter
  • 5 cl witte wijn
  • ½ bouillonblokje paddenstoel
  • 20 cl slagroom
  • 4 eieren

Koop weinig zoete cerealflakes.
Ze bestaan; bekijk de etiketten.
Ik kocht ze van rijst en gerst.
Bak de sjalot zachtjes in de boter gedurende 4 minuten, afgedekt.
Voeg de champignons toe en smoor 10 minuten.
Strooi de bloem erover en laat al roerend 1 minuut meegaren.
Voeg de wijn, de room, 15 cl water en het bouillonblokje toe en laat weer 4 minuten zachtjes koken.
Pureer alles en voeg misschien wat water toe om het de dikte van gebonden soep te geven.
Trouwens, pureren hóeft niet; doe wat je wilt.
Breng op smaak met peper en kruimeltjes bouillonblok.
Kook de eitjes zacht, laat ze schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
Leg ze in kommetjes of heel diepe borden en verdeel de saus erover.
Bestrooi met wat cornflakes.

Bron: Onno Kleyn

Terug