Doperwtjes met citroendressing

Doperwtjes met citroendressing

  • ½ kg verse doperwtjes in de peul,
    ca. 200 g gedopt
  • 1 theel. mayonaise
  • 1 citroen
  • wat groen kruid naar keuze
    (ik nam Roomse kervel), fijngesneden

Dop de erwtjes.
Zet een kom koud water klaar.
Breng een pan water aan de kook en plons er de erwtjes in.
Dek af en wacht tot het water weer aan de kook komt.
Tel 10 seconden, kiep de erwtjes in een vergiet en daarna in het koude water.
Laat even staan tot ze afgekoeld zijn, doe daarna weer in de vergiet en laat grondig uitlekken.
Boen de citroen onder de warme kraan (hoeft niet als hij biologisch is) en rasp heel dun wat schil bij de erwtjes.
Meng er de mayonaise, een kneep citroensap en zout door, plus je groene kruid.
Er mag maar heel weinig dressing zijn.
Check op smaak.
Serveer met een reepje paté of een half hardgekookt eitje.

Bron: Onno Kleyn

Terug