Daikonrolletjes

daikon (4K)

  • 1 daikon geschild
  • 8 grote warmoesbladeren
  • 120 g gerookte zalm, dun gesneden
  • 1 snuifje zout
  • 3 eetl. rijstazijn
  • 3 eetl. suiker

Snij de daikon in 16 dunne plakjes.
Laat deze 20 minuten in zout water weken om zacht te worden.
Was de warmoesbladeren en verwijder de stelen.
Kook ze 2 minuten met een beetje zout in een afgesloten pan om ze zacht te maken.
Spoel ze met koud water en dep ze droog.
Leg de zalmplakjes in vier rijen.
Leg de warmoesbladeren op de zalm.
Verdeel de daikon gelijkmatig, rol de plakjes zalm op en steek ze vast met een houten cocktailprikker.
Giet de met suiker vermengde azijn over de rollen en zet ze 2 - 3uur in de koelkast.
Vergeet de prikkers niet!

Bron: Den Diepen boomgaard
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug