Dadels gevuld met kruidenroomkaas en omwonden met spek

dadels (2K)
Borrelhapje
  • 24 dadels met pit
  • 150 g. kruidenroomkaas
  • 12 plakken dungesneden ontbijtspek, gehalveerd
  • versgemalen zwarte peper

Snijd de dadels aan een kant in en verwijder voorzichtig de pit zodat de dadels heel blijven.
Roer de roomkaas glad en vul hiermee de dadels.
Druk ze licht aan en rol ze in een half plakje ontbijtspek.
Kruid ze met versgemalen peper.
Leg ze vervolgens op bakpapier in een ovenschaal in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Bak ze 5 - 8 minuten tot het spek goudbruin is.
Serveer de dadels naast bijv. olijven, gerookte amandelen of kaasblokjes.

Wijnadvies
Zinfandel, Ernest & Julio Gallo, California, Amerika

Succestip
Let op! De inhoud van de dadels kan zéér warm zijn.

Bron: Spar Succes recepten

Terug