Crostini met paprika en sardinepuree

Crostini met paprika en sardinepuree

voor 2 personen

  • 2 sardines uit blik
  • citroensap
  • ½ geroosterde paprika (pot)
  • 4 sneetjes volkoren stokbrood of
    2 sneden volkoren brood
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetl. olijfolie

Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
Snijd de paprika in reepjes.
Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
Beleg het brood met reepjes paprika en de sardinepuree.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met cumberlandsaus, bloemkool en aardappelen.

Gegrilde paprika over?
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Bron: Voedingscentrum

Terug