Crostini met kippenlevertjes

Crostini met kippenlevertjes

  • 200 g kippenlevertjes
  • 1 uitje, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geplet en gehakt
  • 3 ansjovisfilets
  • scheutje witte wijn
  • 2 eetl. kappertjes, grof gehakt
  • plakjes stokbrood of ciabatta

Verwijder de witte fiebeltjes van de levertjes en snijd ze in stukken.
Bak ze met de ui en de knoflook in een koekenpan tot alles een fraai kleurtje heeft, voeg dan de ansjovisfilets en een scheutje witte wijn toe.
Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat alles 7 minuten garen.
Maak het levermengsel fijn.
Dat kan op allerlei manieren: hakken met een koksmes, door de keukenmachine draaien, prakken met een vork; elke manier levert een andere substantie op, dus kijk maar wat je het lekkerst vindt.
Ik meng dikwijls fijngewreven met gehakt.
Vermeng vervolgens kappertjes en levermengsel.
Voeg voor de juiste consistentie zonodig een beetje water toe (geen wijn meer).
Breng goed op smaak met peper en zout en misschien een drupje kappertjesazijn uit het potje.
Rooster plakjes brood en besmeer ze met het mengsel.
Eet ze lauw of op kamertemperatuur, nooit koelkastkoud.

Bron: Onno Kleyn

Terug