Crostini met bonen-tomaat

Crostini met bonen-tomaat

voor 12 porties

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 7 eetl. olijfolie
  • 300 g tomaten
  • 1 sjalot
  • 4 stelen platte peterselie
  • 1 blikje kleine witte bonen, 425 g
  • 2 eetl. rode wijnazijn

Leg 12 sneetjes stokbrood op een rooster.
Besmeer 3 theelepels olijfolie op brood.
Rooster in de hete oven op 220 °C (convectie 200 °C) op de middenrail gedurende 3 - 5 minuten goudbruin.
Dek vervolgens de met olie bedekte zijde af.
Verwijder de zaden en snij de tomaten in stukjes.
Het sjalotje in kleine dobbelsteentjes snijden.
Rits de bladeren van 4 stengels platte peterselie.
Meng de tomaten, sjalotten, peterselie en 1 blikje uitgelekte witte bonen met 2 eetlepels rode wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie.
Kruid met zout, peper en een snufje suiker.
Bedek de geroosterde stokbroodjes met het tomaten- en bonenmengsel.

Bron: essen & trinken

Terug