Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

voor 10 stuks

  • 100 g garnalen
  • 1 stokbrood
  • 1 avocado
  • 3 tenen knoflook
  • ½ limoen (sap)
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • paar cherrytomaatjes
  • handje rucola (optioneel)

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 °C.
Meng in een kommetje de olijfolie samen met de ragfijn gesneden teentjes knoflook.
Snijd het stokbrood diagonaal in niet te dunne sneetjes.
Verdeel de olijf-knoflookmengsel over de stukjes stokbrood en plaats het brood circa 10 à 15 minuten in de oven tot het goudbruin is.
Meng ondertussen in een kommetje de avocado met het sap van een ongeveer een half limoentje.
Voeg ook wat peper en zout toe en meng door elkaar.
Doe wat olie in een pan en voeg de garnaaltjes toe.
Bestrooi vervolgens met knoflookpoeder en paprikapoeder en roer constant.
Na een minuut of drie zijn de garnaaltjes klaar.
Beleg de crostini (stokbroodjes) met een goede laag van het avocadomengsel, eventueel een beetje rucola en wat fijngesneden cherrytomaatjes en beleg vervolgens met de garnaaltjes.

Terug