Rauwe courgette met hazelnoten, munt en feta

Rauwe courgette met hazelnoten, munt en feta

voor 2 personen

  • 2 heel kleine courgettes of 1 gewone, liefst geel
  • 30 g hazelnoten
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. uitstekende olijfolie of, beter, hazelnootolie
  • 12 blaadjes verse munt, gesneden
  • 75 g feta
  • 12 paarse of zwarte olijven, liefst met pit
  • wat dikke aceto balsamico

Spiraleer de courgettes tot spaghetti of snijd ze in bijzonder dunne plakjes of reepjes.
Haal door gespiraleerde courgette twee keer een groot mes, anders wordt het lastig eten straks.
Snijd de hazelnoten grof; wellicht is het het beste als je ze een voor een in twee├źn hakt.
Proef: misschien zijn ze wat flauw van smaak.
In dat geval kun je ze even roosteren in een droog koekenpannetje.
Meng de courgette snel met het citroensap, de olie en wat zout.
Proef en corrigeer zo nodig.
Meng er de hazelnoten door en de helft van de munt.
Maak op beide borden een bergje.
Verkruimel de feta er bovenop.
Verdeel de munt erover en omring het gerechtje met de olijven.
Druppel er spaarzaam aceto over.

Bron: Onno Kleyn

Terug