Coquilles met gesmoorde paprika

Coquilles met gesmoorde paprika

voor 2 personen

  • 4 à 6 kloeke coquilles
  • 1 verkeerslicht paprika’s, rood, geel, groen
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 4 eetl. olijfolie
  • snuf chilipeper
  • 2 eetl. boter
  • takje tijm
  • 3 eetl. droge sherry

Controleer de coquilles.
Wij houden niet zoals de Fransen van het oranje ‘corail’, maar meestal heeft de visman dat er al afgehaald.
Aan de zijkant van het witte nootje kan echter nog een klein, wat harder dingetje zitten: trek dat eraf.
Snijd de paprika’s aan repen.
Bak ze met de knoflook in de olie.
De paprika’s moeten gaar worden en een beetje karamelliseren.
Dat lukt het beste met halfhoog vuur en het deksel schuin, maar blijf erbij.
Breng op smaak met zout en chilipeper.
Verwijder als je dat wilt de knoflook.
Bestrooi de coquilles met zout.
Verhit de boter in een klein koekenpannetje, zo groot dat ze er goed in passen.
Laat de boter bruisen en doe de coquilles met de tijm erin als hij begint te bruinen.
Bak ze zo’n 1½ minuut per kant en draai af en toe om.
Haal ze uit de pan.
Verdeel de paprika’s over 2 (hete) borden en schik de coquilles ertegen.
Blus de pan met de sherry, roer en giet erover.

Bron: Onno Kleyn

Terug