Clafoutis met geitenkaas en kruiden

clafoutis_geitenkaas (3K)

  • 4 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 cl slagroom
  • 100 g geraspte gruyère
  • 3 takjes kervel
  • 3 takjes peterselie
  • 3 sprietjes bieslook
  • 1 rolletje geitenkaas
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los in een kom en doe er, al kloppend, geleidelijk aan de bloem bij, daarna de slagroom.
Roer flink tot een vloeibaar en homogeen mengsel.
Doe er de geraspte gruyère bij.
Spoel de kruiden, knip ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan het deeg.
Meng en kruid met peper en zout.
Snij de geitenkaas in plakjes.
Beboter een vorm, schenk het mengsel erin en leg de plakjes geitenkaas op de clafoutis.
Zet 20 minuten in de oven.
Laat afkoelen voor het opdienen.

Opmerking
Ook lekker als lunch.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug