Champignons met truffel - Noilly Pratboter

  • 24 middelgrote witte champignons
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 100 g zachte boter
  • 2 eetl. truffelpuree (bijv. Il tartufo di paolo)
  • 1 eetl. crème fraîche
  • ½ l Noilly Prat
  • peper en zout
  • 4 eetl. gremolata

Verwijder de steeltjes uit de champignons (gebruik ze voor bouillon/fond), was en droog de champignons of borstel ze schoon.
Verwarm de Noilly Prat en pocheer hierin de champignons 6 minuten, schep ze uit de pan en verdeel ze over 4 (slakken)bordjes, holle kant naar boven.
Laat sjalot en knoflook in 1 eetlepel boter glazig worden, blus af met de Noilly Prat en laat inkoken tot er nog ca. 15 cl over is.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer de truffelpuree, crème fraiche en resterende boter door de ingekookte Noilly Prat en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel dit mengsel over de champignons en zet de bordjes in de oven, laat de boter in ca. 10 minuten flink bruisen en iets kleuren.
Strooi over elk bordje 1 eetlepel gremolata en serveer meteen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug