|
|
Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
Doe dat ook met de knoflook.
Maak de champignons schoon, haal de steeltjes eruit en snijd deze fijn.
Laat de hoedjes heel, alleen grote doormidden snijden.
Fruit de sjalotjes en de knoflook in de boter.
Voeg het champignonmengsel toe en bak al omscheppend enkele minuten.
Wijn, tijm, bouillonblokje (verkruimelen) toevoegen en op hoog vuur enkele minuten laten inkoken.
Dit mengsel kan je nu apart zetten om later verder te bereiden.
Je kunt natuurlijk ook direct verder gaan:
Room en gemalen kaas (de helft) door elkaar scheppen.
Met versgemalen peper op smaak brengen.
In kleine ovenschaaltjes doen, de andere helft van de kaas er overheen strooien en in 2 - 4 minuten onder een hete grill gratineren.
In een hete oven (5 - 10 minuten) kan ook.
Ik gebruik een oven met bovenwarmte, en plaats de schaaltjes hoog in de oven.
Serveren met stokbrood.