Champignons à la Grecque

Champignons à la Grecque

voor 2 personen

  • 250 g kleine champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 dunne schijf citroen
  • mespunt tijm
  • 1 takje selderij
  • 1 takje peterselie
  • ½ laurierblad
  • 4 sprieten bieslook
  • 2 sneetjes bruinbrood

Maak de champignons schoon.
Verwijder het vliesje van de knoflook.
Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.
Voeg de wijn en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook.
Voeg de champignons toe met de schijf citroen, de kruiden, behalve de bieslook en wat peper.
Laat dit tegen de kook aan 5 minuten staan.
Verwijder de knoflook, de citroen en de kruiden.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Schep de bieslook door de champignons en laat dit in het vocht afkoelen.
Snijd aan de zijkant de korsten van het brood.
Rooster het brood goudbruin en snijd het in repen.
Geef de champignons met de repen geroosterde brood.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rolletjes ham, aspergesalade met waterkers en aardappelpuree.

Verse kruiden

Bron: Voedingscentrum

Terug