Champignons à la Bordelaise

vegetarisch, voor 2 personen

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes (blad)peterselie
  • 250 g grote champignons
  • 1 eetl. olijfolie
  • 5 cl tomatensap

Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden.
Hak de stelen klein.
Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
Bak de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee.
Voeg peper en eventueel een beetje zout en het tomatensap toe.
Verwarm de champignonhoeden in de magnetron of in een pan met een bodempje water.
Verdeel de warme champignons over 2 schaaltjes of diepe borden en schep het hete mengsel er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsstoofpot met pompoen en aardappelen.

Terug