Ceviche van kabeljauw, limoen, peper en koriander

  • 2 eetl. zeer frisse, extra vergine olijfolie
    (bijv. van Sicilië)
  • 200 g superverse kabeljauwfilet,
    in dunne reepjes gesneden
  • 1 limoen, geraspt
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 1 rode peper,
    ontzaad en in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika,
    in superdunne plakjes gesneden
  • 1 klein bosje verse koriander, grofgehakt
  • 4 mooie bladen van bindsla of andijvie
  • peper
  • zout

Meng alle ingrediënten, behalve de slabladeren en laat ze minstens tien minuten in de ijskast intrekken.
Proef en voeg eventueel meer peper, zout en limoensap toe.
Serveer goed koud op een mooi slablad.
Lekker met warm weer, rijst of noedelsalade en veel koude rosé.

Meeuwig & Zn.

Terug