Carpacciorolletjes met shiitake en truffel

Carpacciorolletjes met shiitake en truffel

vegetarisch

  • handje munt
  • handje platte peterselie
  • handje bieslook
  • handje basilicum
  • handje dille
  • 1 zak rucola (of meer naar smaak)
  • 250 g shiitakes, in plakjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • 2 eetl. witte balsamicoazijn (condimento bianco)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 sapori di bosco truffel (potje), in dunne plakjes
  • 2 pakjes carpaccio

Pluk, was en droog de verse kruiden en vermeng ze met de rucola.
Bak de shiitakes in 2 eetlepels van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
Giet af in een zeef en zet apart.
Maak een vinaigrette met 2 eetlepels witte balsamico, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels olie uit het potje van de truffel en het sjalotje.
Rol de plakjes carpaccio op en bestrooi met peper en zout.
Maak de borden op met kruidensla, aangemaakt met vinaigrette, en schik de carpacciorolletjes, de shiitakes en de plakjes truffel erbij.

Bron: Ekoplaza

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug