Carpaccio van rookvlees met champignons

Carpaccio van rookvlees met champignons

voor 2 personen

  • 100 g rookvlees,
    licht gezouten, iets dikker gesneden
  • 2 lenteuitjes
  • 50 g kaas,
    dun geschaafde oude of Parmezaanse
  • 50 g sla, gemengde salade
  • citroen
  • snufje peper, versgemalen
  • 100 g champignons
  • 1½ eetl. olijfolie

Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in smalle ringen.
Maak de champignons schoon (niet met water, maar bijvoorbeeld met keukenpapier) en snijd ze in zeer dunne plakjes.
Leg de sla op een grote platte schaal.
Besprenkel de sla met wat olijfolie, strooi er wat peper over en knijp de citroen erboven uit.
Leg het rookvlees op de sla.
Vervolgens de plakjes champignons en de uiringetjes.
Besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Strooi er wat peper, kaas en eventueel wat kappertjes over.

Lekker met warme toast en boter.

Tip

De smaak van olijfolie is in dit gerecht heel belangrijk.
Gebruik daarom olijflie van de eerste persing, ‘Olio Extra Vergine di Oliva’.
Dit is olijfolie die koud wordt geperst.

Bron: Vlees.nl

Terug