Carpaccio van gemarineerde ossenhaas met basilicumolie en Parmezaan

voor 6 personen
  • 1 k ossenhaas (niet te plat stuk)
  • 100 g suiker
  • 100 g grof zeezout
  • 30 g peperkorrels (bij voorkeur vier kleuren)
  • 50 g basilicum
  • 10 cl olijfolie
  • 200 g Parmezaanse kaas aan een stuk.
    • extra nodig:
  • keukenmachine
  • schone theedoek
  • plastic folie
  • aluminium folie
  • scherp mes

Doe de suiker, het zeezout en de peper in de keukenmachine en maal het 5 seconden.
Bedek de ossenhaas met het mengsel en pak deze daarna strak in met plasticfolie.
Zet het vlees in een schaal 24 uur in de koelkast met iets zwaars erop.
Doe de olijfolie samen met de basilicum in de blender of keukenmachine.
aat de machine even draaien totdat de basilicum helemaal is fijngemalen.
Leg een schone theedoek of kaasdoek in een vergiet en giet hier de olie doorheen.
Je houdt dan een knalgroene heldere olie over.
Zet in de koelkast om te bewaren, maar haal het er een uur voor gebruik weer uit.
Spoel het vlees af en dep goed droog met keukenpapier.
Snijd de ossenhaas met een scherp mes in plakjes van 2 a 3 mm.
Schik ze op een bord en druppel er wat basilicumolie overheen.
Schaaf er op het laatst nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Life & Cooking

Terug