Carpaccio met kaascrostini’s

kaascrostini (3K)

  • 400 g ossenhaas of runderlendefilet
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten, grof gehakt
  • 1 klein wit pistoletje, in 12 dunne sneetjes
  • 6 eetl. extra vierge olijfolie
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 50 g rucola, in grove stukken
  • 3 takjes basilicum, blaadjes grof gescheurd

Leg het vlees strak in plasticfolie verpakt 30 minuten in de vriezer.
Rooster in een droge koekenpan de pistachenoten lichtbruin.
Verwarmde ovengrill voor.
Bestrijk de sneetjes brood dun met wat olie, leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en grill ze 1 - 2 minuten onder de hete grill tot ze licht kleuren.
Draai de sneetjes om, bestrijk ze weer dun met olie en bestrooi met de kaas.
Grill ze nog 2 - 3 minuten en laat afkoelen.
Meng de balsamico met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout & peper.
Meng de rucola en het basilicum.
Verdeelde salade over 4 borden.
Snijd het vlees met een scherp mes in flinterdunne plakjes en verdeel deze over de borden.
Verdeel de dressing over de salade en het vlees en leg de kaascrostini’s erop.
Garneer met de pistachenootjes.

Bron: Vlees.nl

Terug