Carpaccio van bietjes met honing-dille dressing

Carpaccio van bietjes met honing-dille dressing

vegetarisch

  • 4 eetl. olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 theel. honing
  • 2 theel. witte wijnazijn
  • 1 eetl. gehakte dille
  • 1 theel. citroensap
  • 2 grote en twee kleine bietjes (rood en geel door elkaar)
  • handje gepelde walnoten
  • klein handje rucola

Meng in een kommetje de olijfolie, honing, azijn, dille en citroensap door elkaar tot een dressing.
Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een velletje keukenpapier.
Snijd de bietjes met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
Houd de verschillende kleuren goed gescheiden zodat de rode bietjes niet kunnen afgeven.
Schik de plakjes biet mooi op vier bordjes en verdeel de dressing erover.
Meng een paar druppels olijfolie door de rucola en verdeel de blaadjes rucola over de borden.
Garneer met stukjes walnoot.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug