Burrata met gezouten citroen en tomaatjes

Burrata met gezouten citroen en tomaatjes

  • 1 gezouten citroen (Marokkaanse winkel)
  • ca. 8 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 fraaie sneden zeer goede rauwe ham
    (Parma, San Daniele, serrano)
  • 1 of 2 burrata’s
  • stuk of 12 zwarte rimpelolijven
  • straal uitstekende olijfolie

Snijd de citroen in stukken en verwijder het vruchtvlees.
Snijd de tomaatjes in reepjes.
Snijd de schil in stukjes.
Organiseer de plakken ham zo intact mogelijk uit hun verpakking (wat een strijd is dat toch vaak!) en leg ze elk helemaal uitgestrekt op een bord.
Scheur de burrata met je vingers in 4 stukken en verdeel over de borden.
Maak verder op met de stukjes citroen, tomaatjes en olijven.
Draai er grof wat peper over en bekroon met een sliertje olijfolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug