Bruschette con burrata e radicchio

Bruschetta met burrata en radicchio

Bruschette con burrata e radicchio, Bruschetta met burrata en radicchio

  • 12 sneden stokbrood of ciabatta
  • 1 stronk radicchio
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • een scheutje balsamico crème
  • 1 burrata (of zachte geitenkaas)
  • wat grof gemalen peper

Was en droog de radicchio en snij het in kleine reepjes.
Bak de radicchio in wat olijfolie in een koekenpan.
Let op dat het niet te heet wordt, want de radicchio brandt heel snel aan.
Het is beter deze op lager vuur als het ware te smoren.
Fijngehakte teentjes knoflook toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg ten slotte nog een scheut balsamico crème toe en laat het geheel lekker nog een paar minuten smoren en karameliseren.
Breng eventueel op smaak met wat peper en zet het vuur uit.
Maak ondertussen de bruschette klaar door ze met wat olijfolie te besprenkelen en in te wrijven met teentje knoflook.
Daarna grillen.
Drapeer wat plukjes burrata (of geitenkaas) op de bruschette en garneer met de gekarameliseerde radicchio!

Opmerkingen
Soms kom je ineens in allerlei bladen recepten tegen met een en dezelfde hoofdingrediënt. Dan is het des te leuker je eigen draai aan een recept te geven. Dit keer de radicchio ‘roodlof’, een groente die veel in Italië gebruikt wordt.
Ik vergelijk het een beetje met onze witlof qua smaak, en het uiterlijk van rode kool. Je kunt het op verschillende manieren te bereiden: grillen, roerbakken, smoren of in een salade verwerken.
In dit recept bak ik de radicchio zachtjes in de olie en smoor het met balsamico crème, zodat het als het ware gekarameliseerd wordt. De zoete en tegelijk bittere smaak van de radicchio, is een top combinatie met de burrata, de nog zachtere versie van mozzarella uit het zuiden van Italië. Mocht je geen burrata kunnen krijgen, is het ook een hele lekkere combinatie met zachte geitenkaas en bruschette of crostini!

Bron: De Wassende Maan

Terug