Bruschetta’s met biefstuk

Bruschetta’s met biefstuk

voor 6 stuks

  • 6 sneetjes stokbrood of ciabatta
  • 150 g biefstuk
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas
  • handje rucola
  • balsamicocrème
  • 100 g roomkaas
  • 1 teen knoflook
  • olie
  • peper & zout

Bestrijk de sneetjes brood licht met olie.
Verhit een grillpan en bak de stokbroodjes iets krokant.
Wrijf vervolgens met het teentje knoflook over de bovenzijde van de broodjes.
Bak ondertussen de biefstuk in een pan met een beetje olie of boter.
Bestrooi met peper en zout.
Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees.

Bruschetta’s met biefstuk
Bruschetta’s met biefstuk
Bruschetta’s met biefstuk

Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten.
Besmeer de bruschetta’s met roomkaas en verdeel wat rucola er over.
Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel ook over de bruschetta’s.
Druppel er wat balsamicocrème over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Serveer de bruschetta’s bij voorkeur lauwwarm.

Bron: Leuke recepten

Terug