Toscaanse broodsalade

  • 200 g grof witbrood (zonder korst
  • 5 rijpe tomaten in blokjes
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 50 g zwarte olijven in plakjes
  • 6 gehalveerde ansjovisfilets
  • een halve komkommer in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij in dunne reepjes
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 3 eetl. fijngehakte basilicum
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1½ eetl. balsamico-azijn of rode wijn-azijn
  • zout
  • peper

Brood in stukjes plukken en met koud water besprenkelen (niet te nat).
In grote schaal brood, tomaat, ui, olijven, ansjovisfilets, komkommer, bleekselderij, peterselie en basilicum mengen.
Van knoflook, olie, azijn en zout & peper een dressing roeren en deze door salade scheppen.
Salade ca. 30 minuten koel wegzetten om smaken te laten intrekken.

Serveertip
Heerlijk in de zomer met een glas koele witte wijn.

Bron: Smulweb

Terug