Bouchée au saumon

voor 6 personen

  • 12 plakjes gerookte zalm
  • 175 g mascarpone
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. mosterd dille en citroen (O & V)
  • 50 g room
  • 2 takjes verse dille of kiemgroente (cress)
  • 250 g gemengde salade
  • 2 eetl. kruiden met dille en limoen (O & V)
  • zout & peper naar smaak

Meng de mascarpone met het citroensap, mosterd en room, zout & peper naar smaak.
Neem een klein schaaltje of kopje en leg daarin kruiselings twee plakjes gerookte zalm.
Schep een lepel mascarponemengsel op de zalm.
Vouw de zalm rond het mengsel.
Zet de bouchees in de koelkast om op te stijven.
Meng de kruiden met dille en limoen met groene salade.
Verdeel dit mengsel over 6 bordjes en zet op elk bordje een bouchée, garneer met een takje dille of kiemgroenten en serveer direct.

Bron: Oil en Vinegar
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem

Terug