Bloemkoolroom met spekjes

bloemkoolroom_spekjes (2K)

  • 1 eetl. gesmolten boter
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 10 cl kookroom
  • peper & zout
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 20 cl kippenbouillon
  • 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes

Verwarm de boter en fruit de sjalot op een laag vuur goudbruin circa 4 minuten.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Stoof de bloemkool circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
Giet de room erbij en laat nog 5 minutem zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
Breng op smaak met zout & peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet.
Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug