Gemarineerde bietjes met rucola en geitenkaas

  • 3 eetl. balsamicoazijn
  • 2 theel. honing
  • 400 g gekookte bietjes
  • 50 g rucola
  • 60 g zachte geitenkaas

Maak een marinade van 2 eetlepels van de balsamicoazijn, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes.
Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
Was de rucola en laat het goed drogen.
Verdeel de rucola over 4 bordjes.
Schik de plakjes biet er op en verkruimel de geitenkaas er over.
Druppel nog wat balsamico over de kaas.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lasagne met gegrilde groente en broccolipuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug