|
|
Verpak de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 40 minuten tot 1 uur in een oven van 175 ºC.
Verwijder de folie en laat afkoelen.
Meng ondertussen de kruiden in een kom met de geitenkaas en de roomkaas.
Verwijder de kap en de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees heel fijn.
Maak op smaak met wat peper en zout en meng er een ½ eetlepel balsamico door.
Bekleed de onderkant van de kookringen met plasticfolie en vul ze stevig voor driekwart met het kaasmengsel.
Bedek met een laagje paprika.
Zet de torentjes ongeveer 1 uur in de vriezer.
Schil de bieten en snijd ze met een scherp mes of goede kaasschaaf in mooie, dunne plakjes.
Maak de borden op: schik de bietenplakjes in een cirkel op de borden en leg de veldsla erop.
Neem de torentjes uit de vriezer en houd ze met de zijkant even onder de hete waterkraan zodat de inhoud er makkelijk uitglijdt; verwijder de plasticfolie en plaats ze midden op het bord.
Besprenkel met de resterende balsamico en serveer.
Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza
voor 6 personen
|
|
Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels en snijd rondom de schil eraf.
Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit, en houd apart tot het serveren.
Knijp zoveel mogelijk sap uit alle uiteindes, schillen en kernen die er over blijven en vang het op.
Verdeel over drie schaaltjes en voeg aan elk schaaltje 1 eetlepel balsamico azijn, peper, zout en 1 theelepel agavesiroop toe.
Roer goed door elkaar.
Schil de bietjes en snijd in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline.
Doe elke kleur biet in een eigen schaaltje dressing, en hussel ze om.
Laat in de schaaltjes marineren tot gebruik.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de basilicum tofu in kleine blokjes.
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de tofublokjes krokant en goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bewaar de olie waarin je hebt gebakken, want daarin zit nu ook veel basilicumsmaak.
Verdeel de verschillende kleuren bieten over 6 grote, platte borden.
Verdeel daarover de partjes sinaasappel.
Was de rucola en hussel ook deze even om in de overgebleven marinade.
Verdeel het over de bietjes.
Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten en tofublokjes en druppel er wat van de olijfolie uit de pan overheen.
Serveer direct.
Serveer dit gerecht met een groene thee of met witte wijn.