Lauwwarme avocadosalade

vegetarisch
  • 12 minibolletjes mozzarella, uitgelekt (formaat flinke stuiter)
  • 8 eetl. knoflookolie
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rood Spaans pepertje, ontpit, ragfijn gesneden
  • 1 stukje gemberwortel, in fijne juliënne
  • 1 stengel sereh, alleen het zachte binnenste, in fijne juliënne
  • zout
  • snuf suiker
    • voor de salade:
  • 1 grote(aromatische)tomaat, concassée
  • 2 bosuitjes, het wit en frisse groen in fijne juliënne
  • 3 eetl. fijngesneden korianderblad
  • 1 eetl. fijngesneden bladpeterselie
  • 2 theel. vers limoensap
  • 1 theel. gembersiroop
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • ½ theel. geraspte limoenschil

Meng alle ingrediënten voor de salade en verdeel het mengsel over kleine bordjes.
Verwarm 6 eetlepels knoflookolie.
Schil de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in dikke plakjes en bestrooi ze met een klein beetje suiker en zout.
Doe ze meteen in de olie, voeg gemberwortel, sereh en pepertje toe en bak alles tot de avocado begint te kleuren.
Verdeel het mengsel (met de olie) meteen over de salade op de bordjes (als avocado enige tijd wordt warm gehouden wordt ze bitter).
Verwarm opnieuw wat olie in de pan en bak de mozzarellabolletjes snel (3 minuten) rondom goudgeel.
Verdeel de mozzarella over de salade en serveer meteen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug