Avocado`s gevuld met noten en kaas

  • 2 grote rijpe avocado`s
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 30 g paranoten, fijngehakt
  • 50 g geraspt cheddar of Goudse kaas
  • 2 eetl. geraspt Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 grote, rijpe tomaten onveld en in blokjes gesneden
  • paneermeel
  • 25 g gesmolten boter
  • paprikapoeder

De avocado`s halveren, de pit verwijderen en het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen en in blokjes snijden en met citroensap bestrijken en met zout & peper bestrooien.
De binnenkant van de schil ook met wat citroensap bestijken.
Noten, kaassoorten, peterselie en tomaat toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen.
De vulling in de avocado helften scheppen, bestrooien met wat paneermeel en besprenkelen met gesmolten boter.
Hierover nog wat paprikapoeder srooien en de avocado`s 15 minuten bakken bij 200 °C (gasstand 6) tot mooi goudbruin.

Serveertip
Serveer als voorgerecht met een kleine salade of als hoofdgerecht met gebakken aardappelen, groente en een salade.

Bron: Smulweb

Terug