Avocado-kipcocktail

  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 8 blaadjes eikenbladsla
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 g in dikke plakken gesneden kipfilet met kruiden
  • 1 bekertje zure room (12½ cl)
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • peper & zout

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Was de eikenbladsla.
Halveer de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
Klop een sausje van de zure room, mayonaise, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
Verdeel de sla, de avocado, de kipfilet en het sausje over 4 mooie glazen en garneer met de geroosterde amandelen.

Bron: Astrid Veltman

Terug