Avocado met kabeljauwlever en gember-limoendressing

  • 4 rijpe (hass)avocado's
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
  • 240 g (2 blikjes) kabeljauwlever, uitgelekt
  • peper en zout
  • 4 takjes koriander

Meng limoensap, gembersiroop en sojasaus, breng op smaak met peper en zout.
Roer de koriander door de dressing en schep de stukjes kabeljauwlever erdoor.
Halveer de avocado's en verwijder de pit, vul eerst de pitholte met het lever-mengsel en verdeel vervolgens het restant over de avocado's.
De dressing moet de avocado volledig bedekken en een beetje over de randen lopen, de stukjes lever blijven op de avocado liggen.
Serveer meteen.
Probeer ook eens de gerookte kabeljauwlever, dat is o.a. erg lekker in Weense gevulde eitjes.
I.p.v. op toastjes op plakjes komkommer, wat erg lekker is.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug