Auberginetapenade

Auberginetapenade

  • 1 aubergine
  • 1 rijpe tomaat
  • 5 zwarte olijven
  • ┬Ż teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum

Was de aubergine en verwijder het groene kroontje.
Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork.
Leg de aubergine in een braadpan en sluit af met een deksel.
Pof de aubergine op matig vuur in ca. 20 minuten gaar.
De schil zal donker zijn geworden.
Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen.
Schep het vruchtvlees uit de schil.
Was de tomaat en rasp of hak hem fijn.
Snijd de olijven klein.
Pers het halve teentje knoflook uit.
Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
Meng alles door de auberginepuree en maak het op smaak met wat peper.

Ingredi├źnten over?

Basilicum
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug