Aubergineclafoutis met chorizo

aubergineclafoutis (2K)

  • 4 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 cl slagroom
  • 100 g geraspte Parmezaan
  • 20 plakjes chorizo
  • 1 kleine aubergine
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los in een kom en voeg er, al kloppend, geleidelijk aan de bloem aan toe, daarna de slagroom.
Roer stevig tot een vloeibaar en homogeen mengsel.
Voeg de geraspte kaas toe, meng goed en kruid met peper en zout.
Spoel de aubergine en snij hem in blokjes.
Fruit 15 minuten in een pan in olijfolie.
Voeg er de plakjes chorizo aan toe en laat nog 5 minuten bakken.
Giet af en roer door het eiermengsel.
Beboter een vorm en schenk het mengsel erin.
Zet 25 minuten in de oven.
Laat afkoelen voor het opdienen.

Opmerking
Ook lekker als lunch! Of maak deze clafoutis in kleine vormpjes, bak ze iets korter en geef ze bij de borrel.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug