Aubergine met mozzarella en tomatensaus

aubergine_mozarella (5K)

  • 2 middelgrote aubergines
  • 500 g tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
  • 8 plakken mozzarella
  • 2 vleestomaten
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Snijd de aubergines in plakken.
Leg ze in een vergiet, strooi er zeezout over en leg er een zwaar bord op.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze, halveer ze, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
Snipper de ui.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook 2 minuten.
Voeg de tomaten, de tijm en versgemalen zwarte peper toe en kook de saus zachtjes 15 minuten.
Roer regelmatig.
Dep de aubergineplakken droog.
Kwast ze in met olie en rooster ze in een hete koekenpan aan beide kanten goudbruin.
Schep de helft van de tomatensaus in 4 schaaltjes.
Leg de helft van de plakken aubergine in de tomatensaus, daarop de helft van de plakken mozzarella en daarop een plak tomaat.
Stapel nu de rest van de aubergine, tomaten en mozzarella erop.
Giet de rest van de tomatensaus erover.
Strooi er geraspte Parmezaanse kaas op en zet het gerecht 10 - 15 minuten in het midden van de oven totdat de kaassoorten licht gesmolten zijn.

Tips
Serveer er grof bruinbrood en een groene salade bij.
Vervang aubergines door plakken courgette.
Maak dit gerecht liefst in de zomer, dan zijn aubergines en tomaten volop verkrijgbaar en goedkoper.

Bron: Milieudefensie

Terug